FIFA wil meer landen op WK: 'Maar vijf Afrikaanse landen, dat is niet al te veel'

Gepubliceerd op 13-03-2019 21:05 door Redactie Atlas-Lions

De FIFA onderzoekt de mogelijkheden om het WK van 2022 in Qatar uit te breiden van 32 naar 48 landen. De Wereldvoetbalbond vergadert woensdag in Miami over het plan en Mark Wotte hoopt dat de plannen doorgang vinden.

Als de FIFA besluit om het deelnemersveld te vergroten komen er meer WK-tickets beschikbaar voor Afrikaanse landen. Dat bevalt Wotte wel, die werkzaam is voor de Marokkaanse voetbalbond. "In principe is het voor Afrika een goed idee, want je hebt meer landen die deel kunnen nemen aan het WK", zegt hij in gesprek met de NOS. "Dat is een enorme stimulans voor het voetbal in dat land."

"Dan kies ik toch voor het pluspunt van participatie ten opzichte van het organisatorische probleem", vervolgt Wotte. "Momenteel doen er van de 56 Afrikaanse voetballanden maar vijf mee aan het WK. Dat is niet al te veel."

Het is nog maar de vraag of Qatar in staat is om een WK voor 48 landen te organiseren. Er is geen ruimte voor extra stadions in het oliestaatje. "Ze zijn tot heel veel in staat in Qatar, maar ik vind het wel heel kort dag nu", sluit Wotte af.

Nationaal Elftal