Koeman onthult: 'Heb al met Ihattaren gesproken, voordat zij dat deden'

Gepubliceerd op 19-03-2019 00:20 door Redactie Atlas-Lions

Ronald Koeman heeft gesproken met PSV-talent Mohamed Ihattaren over diens toekomst. De bondscoach deed dat al vòòrdat Ihattaren werd benaderd door de Marokkaanse voetbalbond. Koeman vertelde dat maandag tijdens een persconferentie in Zeist.

"Ik heb al met Ihattaren gesproken, nog voordat de Marokkaanse bond dat deed. Hij zat bij Oranje O19 en toen hebben we een gesprekje gehad. Hij moet uiteindelijk zelf beslissen, samen met zijn omgeving, maar we hebben uiteraard laten merken dat we hem een groot talent vinden. Meer kun je ook niet doen, denk ik. Het heeft geen zin om druk uit te oefenen."

Een week geleden meldden Marokkaanse media dat de voetbalbond van dat land z'n pijlen heeft gericht op Ihattaren (17). De laatste weken krijgt de spelmaker steeds meer speeltijd van PSV-trainer Mark van Bommel.

Stengs Koeman vertelde verder dat hij 'heeft nagedacht' over het selecteren van AZ-aanvaller Calvin Stengs. "Uiteindelijk hebben we Steven Berghuis gekozen, omdat ik de jongere spelers er net niet klaar voor vond. Steven is met zijn actie een toegevoegde waarde, al kan het in de discipline nog wel wat beter. Hij pakt te veel kaarten, soms puur uit frustratie."

Nationaal Elftal