Maak Kennis Met: Ibrahim Brik

Gepubliceerd op 30-06-2014 10:19 door Redactie Atlas-Lions

Naast nieuws over het Marokkaanse voetbal wil Atlas-Lions de bezoekers ook kennis laten maken met de Marokkaanse talenten. Vandaag is het de beurt aan Lierse SK verdediger Ibrahim Brik, die het afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal tijdens de PlayOff II wedstrijd tegen Waasland Beveren.Stel jezelf in het kort voor
Ik ben Ibrahim Brik, 17 jaar oud en kom uit voor Lierse SK. Ik speel het liefst als voorstopper, maar momenteel speel ik als laatste man. Ik praat nog wat te weinig voor een laatste man, dus dat zie ik als een minpunt, maar ik ben volop bezig om dat te verbeteren. Mijn sterke punten zijn dat ik het spel goed kan lezen en een goed inzicht heb. Ik ben redelijk snel en de ploeg kan op me rekenen.

Van waar kom je uit Marokko?
Ik kom uit Tetouan.

Bij welke clubs ben je begonnen met voetballen?
Op mijn vierde ben ik begonnen bij KFCO Wilrijk. Op mijn negende werd ik door RSCA Anderlecht gevraagd en op mijn twaalfde werd ik gescout door de JMG Academie.

Je bent een jeugdproduct van de JMG Academie. Kan je in het kort vertellen waar de academie voor staat?
Het doel van de academie is om jonge voetballers voor het hoogste niveau op te leiden.

Je maakte het afgelopen seizoen je debuut in de Jupiler Pro League tijdens de Playoff II wedstrijd tegen Waasland Beveren. Hoe verliep het debuut voor je?
Ik heb van elk moment genoten.

Je bent bij Lierse SK de teamgenoot van vele Marokkaanse spelers zoals Ahmed El Messaoudi, Anas Tahiri, Mouad Tauil en Faycal Kasmi. Hoe is jullie band?
We zijn samen opgegroeid en we zijn eigenlijk één grote familie.

Wat hoop je het aankomend seizoen te bereiken?
Een plaats te veroveren in de eerste ploeg.

Ben je een supporter van de nationale ploeg?
Ja, ik ben een fan van de nationale ploeg. Ik vind het alleen jammer dat ze niet actief zijn op dit WK. In’sha’Allah zullen we met de jongens van de academie op een dag op het WK actief zijn.

Wie is je favoriete speler bij de nationale ploeg?
Mijn favoriete speler is Mehdi Benatia.

Ben je in het verleden weleens benaderd door de Marokkaanse bond? Zo niet, sta je ervoor open om een jeugdploeg te vertegenwoordigen?
Nee, nog niet, maar ik sta er wel voor open om voor Marokko te spelen.

Waar zien we Ibrahim Brik over vijf jaar?
Ik zie mezelf dan in’sha’Allah in de Premier League spelen.

Ben je bekend met de website Atlas-Lions.nl? Zo ja, wat vind je van de website?
Ik bezoek regelmatig de website van Atlas-Lions. Ik vind het een goede website en het is ook de enige website waar je meer te weten kunt komen over de Marokkaanse spelers.